Wat is narrowcasting?

Narrowcasting

Narrowcasting, wat is het?

Narrowcasting, ook wel digital signage genoemd, is een vorm van communicatie naar specifieke doelgroepen door middel van beeldschermen. Digital signage wordt in meerdere branches gebruikt en kan wellicht ook interessant voor jou zijn. We zien dat narrowcasting bijvoorbeeld steeds vaker toegepast wordt in winkels, (hoge) scholen, ziekenhuizen, restaurant, hotels, makelaars, sportscholen, kantoren en uitzendbureaus. Elke branche zal een narrowcasting net op een andere manier willen toepassen om zo het maximale uit de investering te halen.

Digital signage systemen bestaan uit meerdere onderdelen: het scherm, het frame van het scherm, de mediaspeler, de software en de content. Er zijn echter veel combinaties en mogelijkheden van al deze onderdelen mogelijk en beschikbaar. Uit ervaring weten wij dat het veel geld kan schelen om je goed in te lezen of te laten adviseren, zodat je zeker weet dat je een narrowcasting systeem aanschaft die aansluit bij jouw specifieke wensen.

Neem contact met ons op.

Verhoog jouw conversies.

Doordat een narrowcasting systeem erg flexibel ingezet kan worden, zijn de mogelijkheden erg variërend. Ideeën over hoe narrowcasting toegepast kan worden: winkel etalage reclame, schermreclame in liften, digitale menuborden, in een wachtkamer, communicatie naar werknemers toe, kleine schermen in de schappen van supermarkten, vacatures laten zien, beschikbare huizen als makelaar zijnde, indruk van de beschikbare kamers voor hotels, belangrijke mededelingen enzovoorts. Wij denken dat narrowcasting systemen om zijn multi-inzetbaarheid altijd een voordeel kan opleveren ten opzichte van traditionele manieren van communicatie. Een narrowcasting systeem zal daarnaast op de lange termijn ook nog goedkoper zijn dan de terugkerende drukwerk kosten.

Neem contact met ons op.

Hoe werkt het?

Omdat de mediaspeler met het internet verbonden is kunnen er via een online platform aangepast worden wat er op de schermen wordt laten zien. Daarnaast kan er ook nog zelf bepaald worden wat en wanneer er op het beeldscherm moet komen te staan. Dit houdt in dat dat er planning gemaakt kunnen worden over content die op specifieke momenten laten zien moeten worden. Dankzij digital signage kan je dus een specifiek bericht met de juiste doelgroep communiceren.

Ook kan je heel simpel andere online-informatie laten zien op een narrowcasting systeem wat simpelweg ergens anders online staat. Denk aan bijvoorbeeld social media berichten, een weerbericht in jouw regio maar ook wachttijden en reserveringen. Het mooie aan narrowcasting is dat je ook meerdere soorten informatie op één beeldscherm kan laten combineren, daarom is narrowcasting een super krachtig communicatiemiddel voor jouw onderneming.

Neem contact met ons op.

Content is king.

Om jouw narrowcasting system effectief te laten functioneren moet de content aansluiten bij jouw bedrijfsdoelen. Uit ervaring weten we daarom dat alles valt en staat met de content die op de schermen laten zien wordt. Daarom zeggen wij altijd dat de content effectiviteit van het scherm bepaald. Het maken van goede, gepaste en moderne content kan soms erg lastig zijn. Wij kunnen naast narrowcasting systemen jouw bedrijf ook voorzien van geschikte content.  

Neem contact met ons op.

In elke branche relevant.
Dynamisch.
Effectieve vorm van communicatie.
Afspeellijsten in te plannen.
Content is koning.

Laat je gegevens achter voor een bel verzoek.